ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія не пустила в анексований Крим Моніторингову місію ООН

ООН довелося здійснювати моніторинг на адміністративному кордоні.

Росія не пустила в анексований Крим Моніторингову місію ООН
Фото: Моніторингова місія ООН з прав людини\ФБ

Російська Федерація знову відмовила в доступі до анексованого Криму моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні. Про це повідомляють на фейсбуці Моніторингової місії ООН.

Місія ООН відвідала адміністративний кордон з Кримом, а саме пропускні пункти Каланчак і Чонгар. Відзначають, що такі візити і спілкування з людьми, які перетинають кордон, - один із методів дистанційного моніторингу ситуації з правами людини в Автономній Республіці Крим і Севастополі.

"Російська Федерація продовжує відмовляти Моніторинговій місії ООН з прав людини в Україні в доступі до Криму згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї ООН", - наголошено в повідомленні.

Нагадаємо, 10 липня Великобританія закликала РФ дозволити спостерігачам від міжнародних організацій в'їзд на територію окупованого Криму і зажадала звільнити всіх політв'язнів.

У лютому 2019 року Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні констатувала, що в Криму триває придушення будь-якої незгоди і критичних поглядів.

Крім того, в Криму дуже обмежене право на віросповідання, особливо у кримських татар. Також на півострові обмежується свобода слова шляхом неправомірного використання Росією антитерористичного законодавства. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram