ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі через обстріл санітарного автомобіля загинули військовий і медик (оновлено)

Ще одного військовослужбовця поранено.

На Донбасі через обстріл санітарного автомобіля загинули військовий і медик (оновлено)
Фото: facebook.com/ato.news

Близько 10:50 у понеділок у результаті влучення в санітарний автомобіль протитанкової керованої ракети загинув український військовий. Ще двоє людей отримали поранення, зокрема стан однієї особи - військового медика - критичний.

Про це повідомив прес-центр Об'єднаних сил.

"Під час виконання військовими медиками ООС завдань з евакуації пораненого в районі населеного пункту Водяне російськими окупантами був цинічно і підло обстріляний санітарний автомобіль одного з підрозділів Об'єднаних сил. Бойовики влучили в санітарний автомобіль "Хаммер" з ПТУР", - йдеться в повідомленні.

Обстріл санітарних автомобілів - це порушення міжнародного гуманітарного права.

Оновлення. Військовий медик, поранений під час обстрілу, від отриманих травм помер у лікарні. Про це повідомили в прес-центрі штабу ООС.

Оновлення 16:09. Користувачі у Facebook повідомляють, що загинула військовий медик Ірина Шевченко. У неї на сторінці друзі і близькі висловлюють співчуття.

Нагадаємо, що за час бойових дій на Донбасі станом на осінь 2018 року 46 медиків загинули під час надання медичної допомоги на передовій. Через війну пройшли майже чотири тисячі лікарів, фельдшерів і медсестер.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram