ГоловнаПолітика

Зеленський назвав розведення сил у Станиці Луганській "початком кінця активної фази війни"

Президент закликав українців "не піддаватися паніці та провокаціям".

Президент Володимир Зеленський назвав розведення сил у Станиці Луганській "початком завершення гарячої фази війни". Про це він сказав сьогодні у відеозверненні, опублікованому в соціальних мережах. 

"Сьогодні відбулася важлива подія - у Станиці Луганській відбулося розведення сил з обох сторін. Я вас всіх вітаю, це, мені здається, перший крок до постійного припинення вогню по всій лінії розмежування, який стався завдяки розблокуванню "мінського процесу" - сказав Зеленський.

"Я розумію, що тільки час і тільки конкретні кроки зможуть підтвердити всім, що сторони виконують свої зобов'язання. Пам'ятаєте, я вам говорив, що не хочу вам брехати і щось обіцяти? Я не хочу обіцяти, що завтра буде мир, що завтра ми припинимо війну, але мені здається, що крихка надія на початок завершення гарячої фази війни зараз з'явилася", - сказав глава держави.

Зеленський попросив українців "не піддаватися паніці й провокаціям, і дати можливість нашим воїнам і нашій армії виконувати свою потужну й дуже складну роботу".

"Будь ласка, зберігаймо спокій, жодної "зради" немає, перемоги поки що теж немає, але це, на мою думку, перший наш невеликий реальний успіх", - сказав президент.

Нагадаємо, розведення сил у Станиці Луганській відбулося 26-28 червня, відведення військ підтвердили спостерігачі ОБСЄ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram