ГоловнаСуспільствоВійна

46 військових медиків загинули з початку бойових дій на Донбасі

На передовій побували майже чотири тисячі лікарів, фельдшерів і медсестер.

46 військових медиків загинули з початку бойових дій на Донбасі
Фото: facebook.com/pressjfo.news

Президент Петро Порошенко повідомив, що за час бойових дій на Донбасі 46 медиків загинули під час надання медичної допомоги на передовій.

Такі дані він навів під час відвідування 61-го військового мобільного госпіталю в Маріуполі.

"Масштаби роботи військових медиків - вражають. З початку російської агресії, хочу наголосити, понад одинадцять тисяч поранених українських воїнів отримали медичну допомогу в лікувальних закладах Міноборони", - цитує президента його прес-служба.

"Безпосередню участь у наданні медичної допомоги в зоні бойових дій і на передньому краї оборони взяли майже чотири тисячі військових медиків. На жаль, не всі повернулися з поля бою - 46 військових медиків загинули. Ми схиляємо голови перед лікарями, фельдшерами, медичними сестрами, які віддали своє життя, виконуючи свій військовий обов'язок", - сказав Порошенко.

Президент наголосив, що за останні роки армія відновила інфраструктуру військової медицини і почала адаптувати її до стандартів НАТО. "Однак головне моє побажання - щоб всю цю систему медичного забезпечення, створену з розрахунком на найгірший сценарій, нам ніколи не довелося задіяти на повну потужність. Щоб у нас ніколи не було таких втрат, які країна пережила в 2014-2015 роках", - додав він.

Нагадаємо, 13 травня, рятуючи пораненого бійця, загинув медик 95-ї бригади Олег Богоч.

20 лютого в результаті обстрілу біля Кримського загинула медик 10-ї бригади Сабіна Галицька.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram