ГоловнаСуспільствоВійна

Печерський суд відпустив з-під варти підозрюваного в організації вбивства "Сармата"

Засідання відбулося пізно ввечері 6 червня.

Печерський суд відпустив з-під варти підозрюваного в організації вбивства "Сармата"
Виталий Олешко (Сармат)
Фото: Facebook

Печерський районний суд Києва відпустив з-під варти ймовірного організатора вбивства учасника бойових дій на Донбасі, ветерана АТО Віталія Олешка (позивний "Сармат") Михайла Сігіду.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначають, що суд на неанонсованому засіданні пізно ввечері 6 червня відхилив клопотання слідства про продовження терміну утримання під вартою головного підозрюваного в організації вбивства і відпустив його під домашній арешт.

"Журналісти ретельно стежили за кожною спробою звільнити Сігіду з-під варти, регулярно ходили на суди. Резонанс ламав цей план. Але цього разу все організували по-тихому, суд змушений був засідати вночі", - зазначила журналістка Наталія Седлецька.

"Друзі Олешка переконані, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, який за фактом контролює Бердянськ і місцеві силові структури. А затриманий Сігіда - не тільки головний підозрюваний, а й ключова людина, яка могла б дати свідчення про справжнього замовника", - додала вона.

Нагадаємо, 31 липня минулого року в Бердянську застрелили бійця батальйону "Донбас" Віталія Олешка (позивний "Сармат"). Він був добровольцем батальйону, брав участь у боях за Іловайськ.

Михайла Сігіду затримали в Бердянську 14 вересня. Його підозрюють в організації вбивства. 16 грудня затримали Євгена Бродського, якого підозрюють у тому, що він замовив убивство "Сармата".

23 січня Запорізький апеляційний суд продовжив термін утримання під вартою Олександру Обухову, якого підозрюють у вбивстві активіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram