ГоловнаСуспільствоПодії

Дронову і Зайцевій дали по 10 років в'язниці

Суд Харкова оголосив вирок у резонансній ДТП.

Фото: mediaport.ua

Київський районний суд Харкова оголосив вирок Олені Зайцевій і Геннадієві Дронову у справі смертельної ДТП на вулиці Сумській у центрі міста.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Дронову і Зайцевій дали максимальний термін - 10 років позбавлення волі.

Фото: mediaport.ua

Засідання мало розпочатися о 14:00, але почалося із запізненням майже на 15 хвилин - Зайцевій стало погано і її виводили із залу.

"Зазначені докази сукупно доводять порушення обвинуваченими Зайцевою і Дроновим вимог ПДР, а саме обвинуваченою Зайцевою - 8.7.3 "г", "е", 8.10, 8.11... ПДР, Дроновим - п. 8.7.3 "е", 8.10, 10.1..., що... перебуває в причинно-наслідкового зв'язку з виникненням ДТП", - заявив суддя Віктор Попрас.

Адвокати Дронова наполягали на тому, що їхній підзахисний не винен у скоєнні ДТП. Адвокати Зайцевої просили суд врахувати пом'якшувальні обставини. Зокрема, під час останнього судового засідання 19 лютого Зайцева заявила, що кається, визнає свою провину і пообіцяла більше ніколи не сідати за кермо.

Фото: mediaport.ua

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Зайцевої та Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, у результаті чого загинули шість осіб.

Фото: mediaport.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram