ГоловнаСуспільствоЖиття

Зайцева в суді визнала свою провину і заявила про каяття

Підсудна також пообіцяла ніколи не сідати за кермо.

Зайцева в суді визнала свою провину і заявила про каяття
Елена Зайцева на одном из первых заседаний по делу о смертельном ДТП
Фото: стопкадр трансляции

Обвинувачена в смертельній ДТП у центрі Харкова Олена Зайцева під час виступу в судових дебатах заявила, що визнає свою провину і розкаюється. Про це повідомляє "Харьков Тудей".

Зайцева скористалася своїм правом виступу в судових дебатах. Обвинувачена заявила, "відчуває свою провину" і готова до покарання, яке їй призначить суд. Крім того, за її словами, вона ніколи не сяде за кермо.

Адвокат Зайцевої Євген Мельниченко попросив суд вирішити, хто першим порушив правила дорожнього руху і розмежувати ті порушення, які призвели до трагічних наслідків. За версією захисту Зайцевої, Дронов мав можливість уникнути зіткнення, якби загальмував. Він не зробив цього, оскільки не стежив за дорожньою ситуацією праворуч тієї миті.

"Зайцева не мала можливості зупинити автомобіль і обов'язку екстреного гальмування", - заявив Мельниченко. Наприкінці адвокат попросив суддю винести справедливий вирок. Аналогічну позицію щодо провини Дронова висловили ще двоє адвокатів Зайцевої.

Раніше суд уже заслухав позицію сторони обвинувачення. Прокуратура попросила призначити Зайцевій і Дронову максимальне покарання - 10 років позбавлення волі. За словами прокурорів, пом'якшувальною обставиною для Зайцевої є щире каяття та часткова виплата компенсації деяким постраждалим. Зі свого боку потерпілі заявили, що не вірять у каяття Зайцевої.

Захист Дронова попросив суд визнати підзахисного невинним "у зв'язку з недоведеністю в його діях складу злочину".

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року в центрі Харкова. Тоді позашляховики Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, у результаті чого загинули шестеро людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram