ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко заявив про загрозу повномасштабної російської агресії

Уздовж усього кордону Росія розгортає нові військові з'єднання.

Порошенко заявив про загрозу повномасштабної російської агресії
Фото: пресс-служба президента

Президент України Петро Порошенко заявляє про реальність загрози повномасштабної агресії з боку Російської Федерації і зазначає, що противник веде до неї підготовку. Про це голова держави сказав сьогодні на зборах з керівним складом Збройних Сил України, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Загроза повномасштабної війни - це не декларація. Вона цілком реальна, особливо у світлі нинішньої військової підготовки противника. Підготовка ведеться поблизу кордону України, в Смоленській, Воронезькій, Білгородській, Ростовській областях і на території анексованого Криму", - сказав Порошенко у своїй промові.

Президент підкреслив, що Росія "жодним чином не відмовилася від можливості досягти своїх цілей в Україні збройним шляхом". "Агресор, ви знаєте, розгортає нові військові з'єднання поблизу наших кордонів, нарощуючи потенціал для ймовірного і можливого вторгнення", - зазначив президент.

За даними Президента, Росія продовжує формувати Об'єднане стратегічне командування "Захід" у складі двох загальновійськових армій, танкової армії, армійського корпусу, армії військово-повітряних сил і протиповітряної оборони. На південно-західному стратегічному напрямку 8-ма загальновійськова армія здійснює безпосереднє управління двома російськими армійськими корпусами, розгорнутими на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.

Порошенко також відзначив "безпрецедентну мілітаризацію Чорноморського регіону". "На території тимчасово окупованого Криму агресор створив потужне об'єднання військ, яке включає наземний, повітряний і морський компоненти сукупною чисельністю понад 30 тис. військовослужбовців", - сказав голова держави.

За словами президента, також поблизу українських кордонів РФ формує і розгортає ракетні частини, оснащені комплексами "Іскандер".

"Створення ударних оперативних сил на західному і південно-західному стратегічних напрямках абсолютно нічого спільного з обороною для РФ не має. Ми розуміємо з вами, що ці сили призначені для військового удару. І саме до цього готується Кремль", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, у 2019 році на території України пройдуть шість навчань за участю іноземних військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram