ГоловнаСуспільствоЖиття

Російська співачка Лоліта заявила, що не може оформити в РФ пенсію "через Україну"

Співачка стверджує, що частину трудового стажу вона працювала в Україні.

Російська співачка Лоліта заявила, що не може оформити в РФ пенсію "через Україну"
Лолита Милявская
Фото: ru.wikipedia.org

Російська співачка Лоліта Мілявська заявила, що не може оформити російську пенсію через те, що "почала артистичну кар'єру в Україні".

Про це вона розповіла в ефірі однієї з російських радіостанцій, передає "Цензор.НЕТ".

55-річній Мілявській встановлена пенсія за віком, але вона не поспішає її оформляти. У російському Пенсійному фонді співачці сказали, що держава не може платити їй більше, ніж 6 тис. рублів, тому що частина її кар'єри пройшла в Україні. Співачці не вистачає трьох місяців стажу. Мінімальна пенсія в РФ становить 8846 рублів, Мілявська не отримає навіть її.

"З листопада мені не можуть підрахувати розмір пенсії. Вона не буде більшою за шість тисяч рублів. Річ у тім, що я не можу довести всі 35 років трудового стажу, тому що частину цього часу працювала в Україні, а там, звісно, мій стаж ніхто підтверджувати не стане", - заявила вона.

"А якби я була бабусею, котра живе на цю пенсію, відкладаючи на хліб і валідол?!" - поскаржилася Лоліта.

Нагадаємо, Лоліта Мілявська народилася в Мукачеві Закарпатської області, до школи ходила у Львові та в Києві. У 18 років вона вступила до університету в Тамбові, після його закінчення повернулася в Україну і декілька років працювала в Одесі. З 24 років артистка живе в Москві. Дочка співачки Єва весь цей час жила в Києві. Восени вона переїхала до Польщі вчитися.

У квітні 2017 року Лоліті заборонили в'їзд в Україну на три роки через концерт у Керчі. У Конотопі Сумської області її зняли з поїзда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram