ГоловнаСуспільствоЖиття

До українських моряків у Москві приїхали кримськотатарські активісти

Військовополоненим привезли зібрані на півострові продукти і гроші.

Кримськотатарські активісти приїхали в Москву, щоб передати захопленим українським військовослужбовцям, яких утримують у СІЗО "Лефортово", зібрані на півострові речі та продукти. Про це розповів активіст кримськотатарського національного руху Наріман Джеляль.

"Ми з друзями, відчайдушними і відважними людьми, взяли на себе відповідальність привезти зібрані в Криму передачі, речі, продукти. І за допомогою наших друзів тут, у Москві, передати українським морякам у руки, щоб вони, перебуваючи в тому настільки невеселому місці, почувалися нормально", - сказав Джеляль.

27 листопада активісти оголосили про збір коштів у Криму для захоплених ФСБ українських військових моряків. У перший же день вдалося зібрати близько 140 тис. рублів, а також їжу, одяг, предмети першої необхідності. Однак до моменту збору українських моряків уже вивезли з Криму в Москву.

Нагадаємо, 25 листопада російські прикордонні кораблі обстріляли і захопили в полон три українські судна: два бронекатери - "Нікополь" і "Бердянськ", а також буксир "Яни Капу". У полон потрапили 24 українських моряки, троє з них отримали поранення і були прооперовані в керченській лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram