ГоловнаСуспільствоЖиття

Москалькова заявила, що поранені українські моряки перебувають у лікарняному ізоляторі "Матроської тиші"

Російський омбудсмен стверджує, що полонені отримують необхідну допомогу і самостійно пересуваються.

Москалькова заявила, що поранені українські моряки перебувають у лікарняному ізоляторі "Матроської тиші"
Людмила Денисова и Татьяна Москалькова (архивное фото)
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова дізналася від російського омбудсмена Тетяни Москалькової про ситуацію із захопленими українськими моряками, які перебувають у московських СІЗО.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, Москалькова стверджує, що моряки перебувають у лікарняному ізоляторі "Матроської тиші", можуть самостійно пересуватися і отримують медичну допомогу.

"Провела розмову з уповноваженою з прав людини Російської Федерації Тетяною Москальковою... Щодо моряків, які перебувають у лікарняному ізоляторі "Матроської тиші", то вони вже підводяться і самостійно пересуваються, розповіла Москалькова. Поранені, за її словами, отримують медичну допомогу, гаряче харчування і не висловлюють скарг", - повідомила Денісова.

Нагадаємо, за рішенням Європейського суду з прав людини, Росія сьогодні мала надати офіційне пояснення причин затримання українських моряків, повідомити про їх місце перебування, а також стан здоров'я і надану медичну допомогу.

Росія захопила в полон 24 українських моряків у нейтральних водах Чорного моря. Окупаційний суд Сімферополя заарештував їх на два місяці, після чого росіяни вивезли моряків із Криму в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram