Модернізація Гадяцького району — успішний приклад для інших регіонів

На минулому тижні у Полтаві відбулося перше засідання Ради регіонального розвитку, де підбили підсумки та обговорили перспективну стратегію розвитку Полтавського краю на найближчі три роки. Беручи участь у засідання, мав честь представити досвід Гадяцького району із впровадження інноваційних проектів.

Рада регіонального розвитку
Фото: надане Олексієм Матюшенком
Рада регіонального розвитку

На перше засіданні Ради зібралися понад дві сотні провідних менеджерів регіону: керівники виконавчої влади та самоврядування, науковці, практики, громадськість, які розглянули перспективний план розвитку Полтавщини на 2019-21 роки, обговорили реформу децентралізації, що успішно впроваджується в області та її позитивний вплив на розвиток громади.

Кожна об'єднана громада отримала повноваження та можливості для розвитку, зокрема і фінансові ресурси, якими кожна ОТГ має право розпоряджатися на власний розсуд. При ефективному розподіленні коштів, громади зможуть не лише забезпечити життєдіяльність краю, а й залучати інвестиції для модернізації громади.

В рамках реформи децентралізації, розповів присутнім про досвід розвитку медицини на Полтавщині. У Гадяцькому районі всі ФАПи та амбулаторії забезпечені комп’ютерною технікою, утворюючи єдину мережу. Завдяки цьому у кожного мешканця району з 2015 року є електронна медична карта. Працює в нас і телемедицина. В амбулаторіях є все необхідне для здачі аналізів та ЕКГ апарати. Успішно впроваджена і електронна черга пацієнтів до лікарів.

Не менше уваги заслуговує і будівництво доріг на Полтавщині. По області близько 120 кілометрів капітально-відновлених доріг суцільним покриттям. Та ще майже на двох тисяч кілометрів проведено ямковий ремонт.

Маленькими кроками — рухаємося до мети. Працюємо над розвитком інфраструктури та розбудовую соціальної сфери. Від успішної громади — до процвітання країни. І це головне завдання, яке ставимо за мету!

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram