ГоловнаСуспільствоОсвіта

У День української писемності українці напишуть радіодиктант

Це вже 18-й "диктант національної єдності".

У День української писемності українці напишуть радіодиктант
Фото: comments.ua

Сьогодні Україна відзначає День української писемності і мови. На честь свята Національна суспільна телерадіокомпанія України оголосила про проведення радіодиктанту.

"Офіційне гасло цьогорічного заходу - # пишеморазом. Він підкреслює основну мету диктанту: єднання навколо мови. Радіодиктант - не просто перевірка власної грамотності, а перш за все масштабний національний флешмоб", - сказано в повідомленні НСТУ.

Основна київська локація - аудиторія імені Михайла Максимовича, розташована в Червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Аудиторії для написання диктанту облаштують у всіх навчальних закладах країни.

Взяти участь у радіодиктанті може будь-хто: диктант транслюватимуть на загальнонаціональному радіо, а також на сторінці "Суспільного" в фейсбуці.

Нагадаємо, в 2014 році Всеукраїнський диктант національної єдності встановив рекорд за масовістю. Диктант проходив у Київському університеті імені Бориса Грінченка, а охочих його написати виявилося більше, ніж сидячих місць в актовому залі університету (їх усього 600). Цей рекорд було занесено в Національний реєстр рекордів України.

Радіодиктанти в День української писемності та мови проводять з 2000 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram