ГоловнаСуспільствоЖиття

Де істина? 5 популярних міфів про китайську техніку

Де істина? 5 популярних міфів про китайську техніку

Словосполучення «Made in China» викликає не дуже райдужні асоціації у багатьох споживачів, навіть не дивлячись на підвищення загального рівня лояльності до азіатських брендів.

Втім, сьогодні більшість сумнівів з приводу надійності й довговічності розробок з цієї країни неактуальні, й довести це не так вже складно. Так, в магазині Шо представлена лише функціональна та надійна китайська техніка.

Найпопулярніші легенди про техніку з Китаю

  1. Китай = низька якість. Якщо врахувати той факт, що китайські концерни досить часто виконують замовлення відомих європейських та американських брендів, можна зробити висновок, що жодних проблем з якістю вони не мають.

  2. Рівень кваліфікації працівників на виробництві бажає кращого. Невідомо, звідки пішла теорія про те, що розробкою побутової чи комп’ютерної техніки в Китаї займаються робітники з низьким рівнем професіоналізму. Насправді ж, вимоги до освіти працівників на китайських підприємствах такі ж суворі, як і на європейських.

  3. Експортована з Китаю продукція відрізняється низьким рівнем надійності. Можливо, ноги цього міфу ростуть від безвідповідальних посередників, які намагаються усіляко зекономити на процесі експорту з метою збільшення прибутку. Однак, великі торгові майданчики зазвичай співпрацюють лише з перевіреними постачальниками, тому не реалізують підозріло дешеві підробки.

  4. Усі китайські виробники виготовляють ідентичні товари. Легенда про відсутність вибору взагалі надто далеко від реальності. Насправді, історії про те, що всі китайські бренди копіюють одне одного також назавжди залишаться міфами. Асортимент та різноманітність китайської техніки просто вражає – переконатися в цьому можна, «подорожуючи» сторінками віртуального каталогу Шо.

  5. Причина низької якості китайських товарів – результат жахливих умов праці. Жоден поважаючий себе китайський бренд не дозволить своїм співробітникам працювати у неадаптованих для комфортної роботи умовах. Проблеми можуть виникнути лише на маленьких заводах, які нелегально займаються виробництвом реплік популярних товарів і ні в якому разі не можуть бути представлені в Шо.

Як говорить осучаснена народна мудрість: «Все, що не робиться – робиться в Китаї». Тому, не варто боятися позначки «Made in China» – зазвичай, вона в тандемі з низькою ціною свідчить лише про розширення сфери впливу азіатських виробників і в жодному разі не натякає на низьку якість чи інші негативні характеристики товару.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram