ГоловнаСуспільствоВійна

У зоні ООС один військовий загинув, двоє отримали поранення

Бойовики збільшили кількість обстрілів до 39.

У зоні ООС один військовий загинув, двоє отримали поранення
Фото: Макс Левин

У вівторок, 9 жовтня, в зоні бойових дій на Донбасі загинув український військовослужбовець, ще двоє українських військових отримали поранення. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил на своїй сторінці у Фейсбуці.

Повідомляють, що за минулу добу бойовики здійснили 39 обстрілів, у тому числі 14 - із застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Обстрілу зазнали позиції ООС у районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Золоте, Новозванівка, Луганське, Новолуганське, Майське, Залізне, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка, Березове, Новотроїцьке, Старогнатівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Ствольну артилерію калібру 152 мм ворог застосував поблизу Новотошківського, а калібру 122 мм - у районі населеного пункту Водяне. Позиції Об'єднаних сил у районі Луганського, Гнутового і Лебединського противник обстрілював з мінометів 120 калібру, а по опорних пунктах біля Кримського, Новотошківського, Золотого, Новозванівки, Луганського, Новолуганського і Водяного вів вогонь з мінометів калібру 82 мм.

По захисниках Кримського і Новозванівки окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти БМП-1. Позиції Об'єднаних сил у районі Золотого були обстріляні також протитанковими керованими ракетами.

За даними розвідки, трьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено і п'ятьох поранено.

З півночі 10 жовтня ворог з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Гнутове і Широкине. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram