ГоловнаСуспільствоВійна

СЦКК виявила на Донбасі "Гради", танки і важке озброєння бойовиків

Порушення відведення озброєння зафіксовано в звіті СММ ОБСЄ.

СЦКК виявила на Донбасі "Гради", танки і важке озброєння бойовиків
Фото: ЗН

На Донбасі міжнародні спостерігачі ОБСЄ виявили військову техніку Російської Федерації, зокрема системи залпового вогню "Град". Про це повідомила українська сторона Спільного центру з контролю і координації, передає прес-центр операції Об'єднаних сил.

Поза районами відведення і кордонами зберігання виявлено 4 системи "Град", 18 танків, 7 самохідних гаубиць, 21 гармату і 9 мінометів збройних формувань РФ. Інформація зафіксована в звіті Спеціальної моніторингової групи ОБСЄ від 8 жовтня.

"У Новоамвросіївському зафіксовані чотири одиниці 122-мм РСЗВ БМ-21 "Град". В інших районах Донецької області - 10 одиниць танків Т-72, 8 одиниць танків Т-64, 2 одиниці 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика", 15 одиниць 100 мм протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра" і 9 одиниць 82 мм мінометів 2Б14 "Піднос" визначено, як відсутні в місцях постійного зберігання", - зазначили в прес-центрі.

Ще 6 одиниць причіпних 152 мм гаубиць 2А65 "Мста-Б" і 5 одиниць 122-мм самохідних гаубиць 2С1 "Гвоздика" розміщені з порушенням умов відведення.

Нагадаємо, згідно з мінськими домовленостями, українські військові та бойовики повинні відвести важке озброєння від лінії зіткнення. Використання "Градів", танків, гаубиць і іншого подібного озброєння заборонено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram