ГоловнаСуспільствоПодії

У 16-кілометровій зоні від арсеналу знадобиться зачистка від вибухонебезпечних предметів, - ДСНС

Розмінуванням займеться зведений піротехнічний загін.

У 16-кілометровій зоні від арсеналу знадобиться зачистка від вибухонебезпечних предметів, - ДСНС
Фото: EPA/UPG

Перший заступник голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький повідомив про необхідність очищення 16-кілометрової зони навколо арсеналу №6 Міноборони в Чернігівській області.

"У 16-кілометровій зоні будуть проведені роботи для очищення території від вибухонебезпечних предметів, щоб населення могло повернутися до нормальних умов життя", - сказав Мельчуцький.

З початку виникнення вибухів на території арсеналу ДСНС ліквідувала 4 пожежі. Зведений загін піротехнічних підрозділів буде виконувати завдання з розчищення території від вибухонебезпечних предметів. До складу загону включили 100 співробітників і 27 одиниць техніки.

За словами першого заступника голови ДСНС, зараз в оперативному порядку піротехнічні підрозділи виконують завдання з розмінування. "Працює 5 розрахунків і цього наразі достатньо", - зазначив він.

Нагадаємо, близько 03:30 у вівторок, 9 жовтня, на арсеналі Міністерства оборони поблизу Ічні Чернігівської області почалися вибухи і пожежа. У 20-кілометровій зоні навколо арсеналу закрито транспортне сполучення, місцеве населення евакуювали. Генштаб підозрює диверсію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram