ГоловнаСуспільствоЖиття

У Керченській протоці отримав пробоїну суховантаж з українським екіпажем

Російський буксир евакуював з корабля сімох членів екіпажу.

У Керченській протоці отримав пробоїну суховантаж з українським екіпажем

Суховантаж "Ніла" з 10 українцями на борту зазнав аварії в Керченській протоці. 7 членів екіпажу перейшли на борт російського прикордонного судна, повідомляє прес-служба Російського моррічфлоту.

Суховантаж під під прапором африканської Того йшов із порту "Азов" у Туреччину з вантажем вугілля, він був на якірній стоянці в очікуванні проходу через Керченську протоку. Сьогодні вночі капітан подав сигнал про воду в носовій частині корабля і повідомив, що помпи не справляються з навантаженням.

На борту перебували 11 членів екіпажу: 10 громадян України і один азербайджанець. Морська рятувальна служба Росії відправила до суховантажа буксир, який може допомогти відкачати воду.

"Капітану було запропоновано підписати договір про порятунок, вони думали, кілька разів погоджувалися, потім відмовлялися. Буксир перебував поруч, чекаючи на завершення юридичного процесу", - зазначив співрозмовник агентства.

Семеро людей з екіпажу перейшли на борт прикордонного судна. "На борту залишилися четверо людей. Коли договір буде підписано, буксир повернеться на місце операції, почне відкачувати воду", - зазначив представник Росморрічфлоту.

Ще один буксир був на чергуванні неподалік і підійшов до суховантажа.

За даними на ранок 10 жовтня надходження води в суховантаж припинилося, загрози затоплення судна немає.

Нагадаємо, наприкінці вересня Держдума Росії дозволила силовикам евакуювати судна із зон, прилеглих до Кримського мосту в Керченській протоці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram