ГоловнаСуспільствоЖиття

Обвинуваченого в організації замаху на Бабченка засудили до 4,5 років позбавлення волі

Борис Герман уклав угоду зі слідством.

Обвинуваченого в організації замаху на Бабченка засудили до 4,5 років позбавлення волі
Фото: Мой Мир

Голосіївський районний суд Києва після угоди зі слідством засудив Бориса Германа, обвинуваченого в організації спроби вбивства в Києві російського журналіста Аркадія Бабченка, до 4,5 років позбавлення волі. Про це 1 вересня повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак, пише Интерфакс.

"Так, ця інформація відповідає дійсності. 30 серпня цього року Голосіївський районний суд Києва визнав винним громадянина Бориса Германа в тому, в чому його звинувачували. Йому призначено реальний термін покарання - 4 роки і 6 місяців позбавлення волі", - сказав Грицак журналістам у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

За словами глави СБУ, вирок набуде чинності через місяць. Він уточнив, що Герман пішов на угоду зі слідством, повністю визнав свою провину.

"Співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які нами в подальшому будуть перевірятися і документуватися", - зазначив Грицак.

Нагадаємо, 21 серпня стало відомо, що підозрюваний в організації вбивства журналіста Бабченка Борис Герман визнав свою провину і пішов на співпрацю зі слідством.

Смерть Бабченка було інсценізовано в Києві наприкінці травня. Після "вбивства" правоохоронні органи затримали підозрюваного в організації замаху - Бориса Германа. На суді Герман назвав людину, яка у фонді Путіна відповідає за теракти в Україні. Це людина з іменем В'ячеслав Пивоварник. Йому заочно повідомили про підозру.

15 червня СБУ розповіла про нового фігуранта справи щодо замаху на Бабченка - "громадянина Т.", який, за даними відомства, керував групою осіб, що готувала замах на Бабченко. Ним виявився Тарас Стельмашенко. Адвокат Германа стверджує, що його підзахисний не знайомий із Стельмашенком.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 1 червня повідомив, що інсценування вбивства Бабченка допомогло слідству отримати список із 47 потенційних жертв, на яких планувався замах. Серед них, за даними ГПУ, була велика кількість журналістів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram