ГоловнаСуспільствоЖиття

Гандзюк про затриманого за підозрою в нападі: на 99% це випадкова людина

На думку активістки, в її усуненні зацікавлені багато людей.

Гандзюк про затриманого за підозрою в нападі: на 99% це випадкова людина
Катерина Гандзюк
Фото: blog.poltava.to

Радник мера Херсона Катерина Гандзюк, яку облили кислотою, не впізнає в заарештованому Миколі Новікові свого нападника і на 99% впевнена, що він є випадковою людиною.

Про це вона розповіла "Українській правді".

"Я співчуваю тому бідоласі, якого затримали у моїй справі поліцейські, на 99% це випадкова людина. Я розумію, що треба було швидко гасити інформаційні хвилі, і це робили ціною його долі. Мої близькі, які бачили нападника, кажуть, що це не він", - сказала Гандзюк.

Вона також повідомила, що поліцейські з нею особисто слідчих дій не проводили, тому що їх до неї не пустили лікарі.

"Я бачила те, що і всі в інтернеті, але я не впізнаю його (підозрюваного, - ред.). Зараз мені складно тримати руку на пульсі розслідування, тому що я зосереджена на своєму здоров'ї і відновленні. У мене через день операції, після яких болісна реабілітація", - пояснила Гандзюк.

На її думку, в її усуненні зацікавлені багато людей.

"Багато кому може бути вигідно позбутися незручного чиновника, як я. Тим паче я вибиваюся із загального "ландшафту", чим дратувала багатьох людей не тільки з Херсона. Але мало хто може піти на такий злочин", - вважає Гандзюк.

"Я майже впевнена, що в замовника в гардеробі висить форма з погонами, можливо, навіть і не одна", - додала вона, зазначивши, що саме від правоохоронців вона отримувала погрози і попередження.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні співробітницю міськради й активістку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. Поліція порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень із метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в нападі - Миколу Новікова. Сам Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новікова заявляв, що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб, проте поліція нікого з них не допитала.

Крім того, адвокат заявив, що Новіков не знайомий з Гандзюк і не схожий на людину з фоторобота.

6 серпня Херсонський міський суд заарештував Новикова до 1 жовтня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram