ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС Латвії закликало Росію звільнити Сенцова без попередніх умов

Рінкевич висловив стурбованість станом здоров'я політв'язня.

МЗС Латвії закликало Росію звільнити Сенцова без попередніх умов
Эдгарс Ринкевич
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Латвії Едгар Рінкевич закликав Росію негайно і без попередніх умов звільнити незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

Про це голова МЗС Латвії повідомив у своєму Твіттері.

"Закликаю Росію негайно і без попередніх умов звільнити з ув'язнення українського режисера Олега Сенцова, якого протиправно утримують у в'язниці.  Його голодування триває понад 90 днів, це викликає серйозну заклопотаність щодо його здоров'я", - написав Рінкевич.

Нагадаємо, напередодні російська комісія не прийняла два прохання про помилування Сенцова - від його матері і архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента.

Людмила Сенцова надіслала президентові РФ прохання в середині липня. У серпні адміністрація Володимира Путіна відповіла їй, що для початку процедури помилування Сенцов повинен самостійно звернутися до президента РФ.

Сенцова та кримчанина Олександра Кольченка затримали російські спецслужби в анексованому Криму в травні 2014 року з обвинуваченням "в організації терактів на півострові". У серпні 2015 року Північнокавказький окружний військовий суд у російському Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва своєї провини не визнали.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів. Він дотримується його досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram