ГоловнаПолітика

Свідок у справі про напад на Гандзюк повідомила про виклик у прокуратуру

Поліція перевіряє алібі Миколи Новікова.

Свідок у справі про напад на Гандзюк повідомила про виклик у прокуратуру
Фото: facebook.com/uakateryna

Львів'янку Ольгу Антонишин, яка стверджує, що відпочивала в одній компанії з підозрюваним у нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк, викликали в прокуратуру.

Про це повідомила Антонишин Громадському радіо.

"Щойно дзвонили. Сказали, що, можливо, сьогодні треба буде підійти у Львівську прокуратуру і розповісти все, що я знаю", - розповіла Антонишин.

Вона додала, що з 28 липня по 1 серпня відпочивала на морі в Херсонській області в с. Більшовик. У їхній компанії було п'ять осіб: вона з чоловіком, заарештований Микола Новіков, його сестра з чоловіком. Жінка наголосила, що саме Новікова знала не дуже добре. До цього бачила його тільки раз. А вона дружить з його сестрою Іриною.

За словами Ольги Антонишин, від того місця, де вони відпочивали, і в Херсон - година їзди.

"Як завжди вранці ми попили кави, нас було п'ятеро. Ми завжди робили п'ять чашок кави. Сідали пити каву. Я пам'ятаю цей день - дельфіни припливали - ми знімали це на камеру. Але у мене немає того відео, він був десь на задньому плані - я знімала дельфінів. Але я знаю, що він був з нами", - розповіла Антонишин.

Прес-секретар ГУ Нацполіції Херсонській області Ірина Атаманенко підтвердила, що поліція перевіряє алібі Миколи Новікова.

"Які саме слідчі дії проводять, вони мені не кажуть. Але сказали, що перевіряється алібі", - сказала Атаманенко.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні співробітницю міськради і активістку Катерину Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в результаті розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного у замаху - Миколи Новікова. Сам Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні у день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новікова заявляв що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 осіб, але поліція нікого з них не допитала. Крім того адвокат заявив, що Новіков не знайомий з Гандзюк, а також має риси, що відрізняються від людини з фоторобота.

6 серпня Херсонський міський суд постановив взяти Новікова під варту до 1 жовтня включно.

Першый заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін заявив, що правоохоронці продовжують роботу зі встановлення всіх можливих свідків нападу на Гандзюк і попросив не вказувати поліції, кого і як допитувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram