ГоловнаПолітика

До Сенцова пустили російську правозахисницю Свєтову

Зустріч тривала близько двох годин у присутності начальника колонії.

До Сенцова пустили російську правозахисницю Свєтову
Олег Сенцов
Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Російська правозахисниця Зоя Свєтова зустрілася з українським політув'язненим режисером Олегом Сенцовим у колонії в Лабитнангі і розповіла про його стан. Сам Сенцов назвав свій стан передкритичним. Про це повідомляє російське видання RTVI.

Свєтова розмовляла з режисером дві години у присутності начальника колонії і ще двох співробітників у його палаті. "Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, вони роблять те, що можуть робити, але не дають ніяких прогнозів. Адвокат казав, що йому роблять крапельниці, він також приймає поживну суміш. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя", - додала Свєтова.

За словами правозахисниці, режисер не планує припиняти голодування. Мета голодування Сенцова залишається та сама: звільнення українських політичних в'язнів із російських в'язниць.

"Він назвав свій стан здоров'я передкритичним", - повідомила Свєтова. Це, за її словами, означає, що найближчим часом стан засудженого може погіршитися до критичного, і буде проведено його госпіталізацію.

Правозахисниця також підкреслила, що фотографії українця, передані російським омбудсменом Тетяною Москальковою своїй українській колезі Людмилі Денісовій, є справжніми і відображають реальний стан і зовнішній вигляд Сенцова.

Нагадаємо, сьогодні вранці російській правозахисниці Зої Свєтовій дозволили відвідати колонію в Лабитнангі, де утримують українського політв'язня Олега Сенцова.

Два дні тому журналісти поширили інформацію нібито про звільнення Сенцова і його виліт з колонії, проте ФСВП цю інформацію повністю спростувала.

Минулого тижня режисер передав своїй сестрі Наталії Каплан лист, в якому написав про "швидкий кінець".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram