ГоловнаСуспільствоЖиття

МінТОТ не може сформувати комісію для виплати компенсацій рідним українських політв'язнів

Міністерство фінансів не надсилає свого представника для формування комісії.

МінТОТ не може сформувати комісію для виплати компенсацій рідним українських політв'язнів
Фото: Фарватер

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб не може створити комісію з питань надання допомоги українцям, які потрапили в полон бойовиків або Росії, через відмову Міністерства фінансів делегувати свого представника.

Таку заяву сьогодні опублікував заступник міністра ТОТ Георгій Тука.

"Згідно з нормативними документами, до складу комісії повинні входити представники МТОТ, Мінсоцполітики, Мін'юсту, Мінфіну, МВС і СБУ. Скерували на узгодження з проханням визначитися з представниками центральних органів виконавчої влади, які входитимуть до складу комісії. І раптом... Мінфін надсилає "зауваження": "не хочу". Фактично, порушуючи норми чинної постанови уряду №328", - написав Тука.

Міністерство юстиції, своєю чергою, не може зареєструвати наказ про створення комісії без представника Мінфіну.

Заступник міністра зазначив, що у вівторок відбудеться нарада з уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою щодо виконання постанови про допомогу сім'ям політв'язнів і створення зазначеної комісії.

Нагадаємо, у квітні Кабмін затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на захист і підтримку осіб, які потрапили в полон на окремих територіях Донецької та Луганської областей, окупованих Росією. Після цього уряд вирішив виплатити сім'ям українських заручників по 100 тис. гривень допомоги на правову допомогу. Раніше Тука заявляв про завершення виплат 71 звільненому з полону українцю.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram