ГоловнаСуспільствоОсвіта

Цього року ЗНО з української мови краще здали дівчата, - УЦОЯО

Результати на високому рівні дівчата отримують утричі більше, ніж юнаки.

Цього року ЗНО з української мови краще здали дівчата, - УЦОЯО
Фото: Освітній портал Закарпаття

У 2018 році за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови фіксується збільшення рівня гендерної диспропорції.

Про це розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, передає УНН.

"Ще один факт, який фіксується за підсумками проведення зовнішнього незалежного оцінювання з української мови - це гендерна диспропорція ... Так, результати дівчат набагато кращі, ніж у юнаків. З української мови результати на високому рівні дівчата отримують утричі, ніж це роблять юнаки", - зазначив він.

За його словами, якщо аналізувати ці дані порівняно з попереднім роком, можна спостерігати погіршення цієї диспропорції.

Так, згідно з розподілом результатів, отриманих юнаками і дівчатами, які проходили державну підсумкову атестацію з української мови в 2018 році, на "достатньому" рівні іспит здали 33,6% дівчат порівняно з 24,6% юнаками, на високому - 22,3 % до 8,8% відповідно.

Нагадаємо, сесія ЗНО-2018 стартувала 22 травня з тесту з математики і завершилася 13 червня тестуванням з хімії. В основній сесії ЗНО взяли участь понад 335 тис. випускників українських шкіл. 14% учасників ЗНО не здали українську мову і літературу.

Напередодні Міносвіти підготувало новий проект Українського правопису.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram