ГоловнаСуспільствоЖиття

Гостинний двір остаточно повернули киянам

Верховний суд ухвалив рішення на користь міста.

Гостинний двір остаточно повернули киянам
Фото: kiev.segodnya.ua

Верховний Суд залишив чинною постанову Київського апеляційного господарського суду, згідно з якою будівлю Гостинного двору на Контрактовій площі у Києві повернуто у державну власність.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

"Верховний Суд у повному обсязі підтримав позицію державних органів у зазначеній справі, зобов'язавши ВАТ "Укрреставрація" повернути державі будівлю Гостинного двору", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Київський апеляційний господарський суд підтримав принципову позицію прокуратури міста Києва та повернув державі будівлю "Гостинного двору".

З 1994 року Гостинний двір перебував в оренді "Укрреставрації". За умовами договору орендар взяв на себе повну відповідальність за збереження пам'ятника архітектури та утримання будинку у належному санітарному, протипожежному і технічному стані.

Незважаючи на це, регіональним відділенням Фонду держмайна у Києві неодноразово встановлювалися факти істотного порушення орендарем умов договору, зокрема, погіршення стану об'єкта оренди, чим створено загрозу руйнування пам'ятника архітектури "Гостинний двір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram