ГоловнаСуспільствоЖиття

У Миколаївській області чоловік за день заплатив понад 166 тисяч гривень аліментів

Це сталося після того, як він дізнався про заборону на виїзд за кордон, користування водійським посвідченням та полювання.

У Миколаївській області чоловік за день заплатив понад 166 тисяч гривень аліментів
Фото: Анастасия Искрицкая

У Миколаївській області чоловік за один день заплатив своїй дитині понад 166 тисяч гривень заборгованих аліментів, коли дізнався, що у нього можуть забрати водійське посвідчення і не пустити за кордон.

Про це заявив начальник Головного територіального управління юстиції в Миколаївській області Роман Возняк, повідомляє Укрінформ.

"Дуже приємний випадок стався в місті Первомайськ у перший тиждень дії пакету закону "Чужих дітей не буває". Чоловік сплатив у інтересах своєї дитини заборгованість з аліментів більш ніж 166 тисяч гривень за один день. Це сталося після того, як він довідався, що йому заборонено виїзд за кордон, користування водійським посвідченням та полювання", - повідомив Возняк.

За його словами, загалом з початку 2018 року в області стягнуто 33,5 мільйона гривень заборгованості з аліментів, тоді як за весь минулий рік ця цифра сягала 39 млн гривень.

Як повідомлялося, з аліментників у 2018 році стягнули вже понад 1 млрд грн боргів. Майже 9 тисяч українців оголошені в розшук за несплату аліментів. Водночас понад 119 тис. боржників обмежені у праві користуватися автомобілем, зброєю та полювати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram