ГоловнаСуспільствоПодії

Діти, що отруїлися у Черкасах, зараз у стабільному стані (оновлено)

11 дітей і 1 дорослий залишаються у відділенні інтенсивної терапії. Їхній стан поліпшується.

Діти, що отруїлися у Черкасах, зараз у стабільному стані (оновлено)
Фото: kmu.gov.ua

Стан дітей, госпіталізованих у Черкасах, залишається стабільним. Лікарі констатують, що у дітей і дорослих спостерігається інгаляційна токсична реакція. 11 дітей досі залишаються в реанімації. Про це повідомляє прес-служба МОЗ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Всього в обласну лікарню звернулися 94 дитини, 53 з них госпіталізовані. Також були госпіталізовані двоє дорослих. Всі постраждалі перебувають під пильним наглядом лікарів.

Встановлено, що отруєння сталося локально на території, де проходила лінійка, - постраждалих за межами школи немає. У МОЗ очікують результатів аналізів ґрунту, води і повітря.

Оновлення. Кількість госпіталізованих у Черкасах станом на 19:00 збільшилася до 56. 12 з них перебувають у відділенні інтенсивної терапії. Про це повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

"Статус щодо Черкас на 19:00: Госпіталізовано 56 осіб: 53 дітей, 3 дорослих. У відділенні інтенсивної терапії: 12 (11 дітей і 1 дорослий). Стан пацієнтів покращується", - написала вона у Twitter.

Нагадаємо, що сьогодні, 8 травня, під час шкільної лінійки в Черкасах стався випадок отруєння, 53 дітей і 2 дорослих були госпіталізовані. Заміри на місці події не виявили перевищення концентрації аміаку, сірководню або займистих газів.

У школі останніми днями не проводилися ніякі ремонтні роботи, також ніяких аварій і подій не було на місцевому хімпідприємстві "Азот" і на залізниці, яка пролягає неподалік від школи. Передбачається, що невідому речовину було розпиляно на шкільному подвір'ї безпосередньо під час лінійки.

У Черкаси екстрено вилетів прем'єр-міністр Володимир Гройсман і в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram