ГоловнаСуспільствоЖиття

МОЗ попросило Інститут серця пояснити перебування в ньому Крисіна

Лікарі повинні встановити, чи потребував він госпіталізації і чи може брати участь у судових засіданнях.

МОЗ попросило Інститут серця пояснити перебування в ньому Крисіна
Фото: Назар Кравченко

Міністерство охорони здоров'я звернулося до директора Інституту серця Бориса Тодурова з проханням надати роз'яснення щодо перебування в медзакладі Юрія Крисіна - фігуранта справи про вбивство журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

"В останні дні в ЗМІ поширюється інформація, що одна одіозна особа нібито через проблеми зі здоров'ям була госпіталізована в дитяче відділення підлеглого МОЗ закладу охорони здоров'я. Для з'ясування обставин МОЗ звернулося до директора ДУ "Інститут серця" Бориса Тодурова з проханням надати пояснення, чи відповідає дійсності інформація, що в дитячому відділенні Інституту серця перебуває дорослий пацієнт, неодноразово судимий і обвинувачений у багатьох насильницьких злочинах, включаючи вбивство", - йдеться в повідомленні.

У МОЗ підкреслили, що якщо інформація підтвердиться, лікарі Інституту серця повинні встановити стан пацієнта - чи дійсно він потребував госпіталізації, чи, навпаки, стан його здоров'я дозволяє брати участь у судових засіданнях.

"МОЗ України переконане, що кожна людина, яка дійсно потребує медичної допомоги, повинна отримувати її в повному обсязі, незалежно від будь-яких факторів. Однак вважаємо неприпустимим використовувати перебування в установах охорони здоров'я, особливо в дитячих відділеннях, як спосіб уникнути правосуддя", - йдеться в повідомленні.

В Інституті серця поки що не коментували інформацію про перебування в ньому Крисіна.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно за причетність до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія. Крисіна вважають організатором "тітушок", які за гроші переслідували і били "майданівців".

Днями Крисіна знайшли в дитячому відділенні вроджених вад серця в Інституті серця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram