ГоловнаСуспільствоЖиття

Українців попереджають про погіршення погодних умов

Очікуються сильні снігопади і вітер.

Українців попереджають про погіршення погодних умов
Фото: dumskaya.net

Держслужба з надзвичайних ситуацій попереджає українців про погіршення погодних умов по всій території країни.

Про це повідомляють на сайті ДСНС.

У середу, 28 лютого, на дорогах ожеледиця, в південній, східній частині та більшості центральних областей пориви вітру 15-20 м/с, вдень у Приазов'ї місцями 25 м/с; вночі в Сумській, Полтавській і Харківській областях, вдень в Одеській, Миколаївській, Херсонській і Запорізькій областях місцями сильний сніг, хуртовини.

1 березня в південних, східних і більшості центральних областей України очікуються пориви вітру 15-20 м/с, в Приазов'ї місцями 25-27 м/с, хуртовини, в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Полтавській, Сумській, Харківській і Донецькій областях сильний, місцями дуже сильний сніг, сильні хуртовини, снігові замети; на дорогах країни ожеледиця.

"Такі погодні умови можуть призвести до порушення і припинення руху транспорту на окремих ділянках доріг, роботи електричних мереж, комунального господарства, будівельної та морської галузі в більшості областей країни (крім західних)", - наголошується в повідомленні.

Рятувальники також попереджають про підйом рівня води в акваторії Чорного і Азовського морів. Так, 28 лютого вночі та вранці в Генічеську (Херсонської області) підйом рівня моря сягнув стихійної позначки 658 (затоплення причалів, території рибзаводу, моста, шосейної дороги на Арабатську стрілку).

У результаті Арабатська стрілка виявилася відрізаною від материка, повідомляє "Херсонська міська газета".

Власники машин не могли подолати затоплену частину дороги, один автомобіль змило в Сиваш. Рятувальникам вдалося витягнути машину. Транспортне сполучення з населеними пунктами Арабатської стрілки припинено.

Нагадаємо, в Дніпропетровській області оголосили штормове попередження з 27 лютого по 2 березня. Раніше в Одесі через похолодання скасували заняття в школах і дитсадках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram