ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд Львова оштрафував військового комісара за публікацію списків призовників

Сума штрафу склала 5,1 тис. гривень.

Суд Львова оштрафував військового комісара за публікацію списків призовників
Фото: goodvin.info

Суд Львова оштрафував військового комісара області Олександра Тищенка на 5,1 тис. гривень за публікацію прізвищ осіб, які ухиляються від призову, в соціальній мережі Facebook.

Про це повідомляє Zaxid.net.

В опублікованій 26 лютого постанові Личаківського райсуду сказано, що публікація імен ухильників призвела до порушення прав призовників. Позов проти Тищенка подало регіональне представництво уповноваженого з прав людини в області.

"Військовий комісар Львівського обласного військкомату не дотримався порядку захисту персональних даних, що призвело до незаконного доступу до них, що проявилося в тому, що 22 листопада 2017 року на офіційній сторінці Львівського обласного військкомату у Facebook були опубліковані списки громадян, які підпадають під призов на строкову військову службу і які не з'явилися у військовий комісаріат", - йдеться в постанові суду.

Сам Тищенко на засідання двічі не з'явився, через що суддя вирішив розглядати справу без нього.

"Військового комісара Львівської області визнали винним у порушенні ч.4 ст.188-39 Кодексу України про адміністративні правопорушення (недотримання порядку захисту персональних даних), призначивши йому мінімальний штраф за цією статтею в 5,1 тис. гривень", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 15 лютого президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення в запас і терміни закликів у 2018 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram