ГоловнаСуспільствоПодії

На російському енергомосту в Крим сталася аварія

Перебоїв з електрикою зазнали понад 100 тис. жителів півострова.

На російському енергомосту в Крим сталася аварія
Фото: Depositphotos

В анексованому Криму кілька великих міст залишилися без електроенергії - за повідомленнями місцевого головкому російського МНС, це сталося через аварійне спрацювання автоматики на лінії 220 КВ "Тамань - Кафа".

Про це повідомляє "Громадське".

Зазначають, що перебої з електрикою відчули понад 100 тис. кримчан. Для відновлення енергопостачання окупаційна влада півострова залучила близько 30 аварійних бригад.

Як пише місцевий сайт "Крыминформ", електропостачання Ленінського району Криму, а також Керчі і Феодосії було порушене через спрацювання протиаварійної автоматики на мережах. За повідомленнями очевидців, зокрема, в Керчі не працювали світлофори і зупинилися тролейбуси.

"У результаті штатної дії протиаварійної автоматики короткочасно частково припинялося енергопостачання споживачів у Феодосії, Керчі, Ленінському та Кіровському районах, усього близько 104,6 тис. осіб. Причини технологічного порушення з'ясовуються", - йдеться в повідомленні "Крименерго".

Повністю електропостачання Східного Криму відновили лише близько 13:00 (за Києвом). Причиною аварії місцеві енергетики і рятувальники називають складні погодні умови - вітер, налипання мокрого снігу.

Нагадаємо, з грудня 2015 по травень 2016 року Росія запустила чотири нитки енергомоста в Крим.

На думку експертів, усі чотири гілки енергомоста поки що не здатні компенсувати дефіцит електроенергії, а проблеми з електрикою будуть ще 4-5 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram