ГоловнаСвіт

У Молдові оштрафували телеканал за трансляцію російської пропаганди

Молдовський телеканал пообіцяв продовжити показ новинних сюжетів, що закуповуються в росіян.

У Молдові оштрафували телеканал за трансляцію російської пропаганди
Фото: kp.md

Координаційна рада Молдови з телебачення і радіо (КРТР) оштрафувала телеканал RTR-Moldova на 50 тис. леїв ($2395) за появу в його ефірі російських новин, трансляцію яких у країні заборонено.

Про це повідомляє Newsmaker

Ідеться про сюжети, зняті телеканалом "Росія 1". КРТР упродовж декількох днів проводила моніторинг телеканалу і з'ясувала, що в його ефірі виходили такі ж сюжети, що і на телеканалі "Росія 1".

Також у деяких випадках аналогічними були і підводки до сюжетів. Виходили вони на RTR-Moldova в випусках місцевих новин і займали від 28% до 41% часу випуску.

Директор телеканалу RTR-Moldova Євген Сергєєв з рішенням КРТР не згоден. "Вважаємо, що рішення незаконне, КРТР інтерпретувала положення 9 статті Кодексу про телебачення і радіо, розширивши заборонні норми. RTR-Moldova, як і будь-який інший молдовський телеканал, який не має корпунктів у Росії, закуповує контент у Всеросійської державної телерадіокомпанії і показує їх у місцевих новинах", - сказав Сергєєв.

Він додав, що телеканал продовжить показувати новинні сюжети, які купує у ВДТРК, а рішення КРТР оскаржить у суді.

Нагадаємо, раніше в лютому в Молдові набув чинності законопроект, який передбачає заборону на трансляцію в країні російських новин і інформаційно-аналітичних програм.

Телеканалам-порушникам загрожує штраф від 40 до 70 тис. леїв, а в разі повторного порушення - від 70 до 100 тис. леїв, а потім відкликання ліцензії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram