ГоловнаСвіт

Єврокомісія планує новий податок для технологічних гігантів, - Reuters

Очікується, що пропозиція Єврокомісії наразиться на спротив невеликих країн ЄС.

Єврокомісія планує новий податок для технологічних гігантів, - Reuters
Еврокомиссия

Єврокомісія хоче ввести новий податок на доходи для великих технологічних компаній, який розраховуватимуть на підставі того, де перебувають користувачі, а не штаб-квартира компанії.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на відповідний проект Єврокомісії.

У разі прийняття пропозиція торкнеться таких компаній, як Amazon, Google і Facebook, які неодноразово зазнавали критики з боку великих держав ЄС, які звинувачували їх у приховуванні доходів у країнах з низькими податками, такими як Люксембург та Ірландія.

Очікується, що пропозиція Єврокомісії наразиться на спротив невеликих країн ЄС, які бояться стати менш привабливими для міжнародних компаній.

У проекті зазначається, що онлайн-рекламодавці повинні платити податок "там, де відображається реклама" і "де розміщені користувачі, яким надають дані про товар".

З онлайн-магазинів податок стягуватимуть у країнах, "де перебуває користувач, який платить за можливість доступу до платформи (або для укладення транзакції на платформі)".

У документі наголошено, що податок повинен застосовуватися до компаній з доходами понад €750 млн по всьому світу і щонайменше €10 млн у ЄС. Податок буде розраховуватися на "сукупні валові доходи" бізнесу і повинен мати єдину ставку ЄС "від 1 до 5%". При цьому податок буде тимчасовим заходом і буде застосовуватися тільки до ухвалення більш комплексного рішення про справедливе цифрове оподаткування.

Пропозицію Єврокомісії, як очікується, буде представлено в другій половині березня.

Нагадаємо, що в кінці січня Єврокомісія оштрафувала постачальника Apple майже на мільярд євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram