ГоловнаСвіт

У Франції 1 березня пройде суд у справі місцевого "дипломатичного представництва ДНР"

За даними СБУ, всі причетні до суду перед цим відвідували окуповані території України.

У Франції 1 березня пройде суд у справі місцевого "дипломатичного представництва ДНР"
Фото: segodnya.ua

У четвер, 1 березня, у вищому трибуналі Екс-ан-Прованс (Франція) має відбутися допит, на якому розглянуть питання скасування держреєстрації "Офіційного репрезентативного центру "ДНР" у Франції".

Про це йдеться в тексті "Французький суд вирішить долю місцевого «дипломатичного представництва ДНР»". 

Справа стосується відкриття в Марселі восени 2017 року представництва "ДНР". За даними СБУ, всі причетні до цієї події перед цим відвідували окуповані території України, з території Росії. Звідти ж вони й отримують фінансування на свою роботу.

У цій справі перед судом постануть двоє людей: керівник центру Юбер Файяр і його спільник, громадянин Франції Жан-Франсуа П'єрр, який є співкерівником асоціації. Саме на його фізичну адресу зареєстровано "представництво ДНР".

Юбер Файяр, який називає себе "почесним консулом представництва "ДНР" у Франції", є президентом національного центру приватних підприємців департаменту Буш-дю-Рон і планує брати участь у виборах у своєму місті.

Відзначають, що Файяр, мабуть, вважає, що така "дипломатична" діяльність в інтересах Росії повинна допомогти йому перемогти.

Сторона звинувачення надасть суду матеріали досудового слідства і докази порушення норм міжнародного права і законодавства Франції - зокрема, юридичних норм і положень Віденської Конвенції від 18 квітня 1961 року "Про дипломатичні зносини" і закону Франції від 1 липня 1901 року "Про договір об'єднання в асоціації". Головним обвинувачем у справі виступить прокурор Екс-ан-Прованс А.Кіріакіда, який характеризується принциповістю і жорстким відстоюванням принципів права.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram