ГоловнаСвіт

МЗС РФ заявило про спроби очорнити співпрацю Росії й Аргентини за допомогою "кокаїнової справи"

Заяви про причетність МЗС РФ до наркотрафіку заступник голови відомства назвав "зловмисними домислами".

МЗС РФ заявило про спроби очорнити співпрацю Росії й Аргентини за допомогою "кокаїнової справи"
Сергей Рябков

Заступник голови МЗС РФ Сергій Рябков заявив, що подробиці "кокаїнової справи" вигадують люди, які цілеспрямовано очорнюють співпрацю Росії й Аргентини.

Про це повідомляє "Интерфакс"

"Вигадують і продукують усі подробиці, якими обростає ця ситуація, люди, які початково заряджені на вишукування негативу і придумування небилиць - загалом цілеспрямовану роботу з очорнення продуктивної і багато в чому унікальної співпраці, яка уможливила розкриття обставин цієї резонансної справи", - сказав Рябков (цитата за РИА Новости). 

Заяви про причетність МЗС РФ до наркотрафіку заступник голови відомства назвав "зловмисними домислами", передає ТАСС

"Зокрема, (не відповідають дійсності) всі спекуляції про те, що нібито було на початку оперативної роботи аргентинських колег і лише потім російська сторона підключилася. Все це з точністю до навпаки відбувалося", - заявив також Рябков (цитата за "Интерфаксом").

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в грудні 2016 року в школі при російському посольстві в Буенос-Айресі знайшли 12 валіз із 389 кг кокаїну. З повідомлень випливало, що про знахідку аргентинським поліцейським повідомив посол Віктор Коронеллі. Кокаїн замінили борошном, валізи дозволили вивезти в Росію, де в результаті спільної операції затримали підозрюваних, які хотіли забрати цей вантаж. МЗС РФ і ФСБ заявили, що це була спільна операція правоохоронних органів для припинення каналу наркотрафіку.

МЗС РФ також заперечувало будь-яку причетність російських дипломатів до перевезення наркотиків, хоча визнало залучення до схеми колишнього технічного співробітника посольства в Аргентині.

РБК з посиланням на фото поліції Аргентини і дані сайтів, які відстежують авіаперельоти, повідомив, що, судячи з бортового номера, валізи із заміненим кокаїном доставив у Росію Іл-96 спеціального льотного загону "Росія". Цей авіапарк перевозить перших осіб держави, він перебуває у віданні Управління справами президента. В Управлінні відкинули можливість перевезення цим літаком і припустили, що ЗМІ використовували сфальсифіковані знімки лайнера і бортового номера. У поліції Аргентини підтвердили справжність знімків.

Як повідомляли раніше сьогодні, в аеропорту Буенос-Айреса затримали росіянина з 3,5 кг кокаїну у валізі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram