ГоловнаСвіт

Розвідка США знайшла докази хакерських атак РФ на американські системи голосування

Федеральні чиновники побоюються, "що росіяни повернуться" під час прийдешніх виборів у Конгрес.

Розвідка США знайшла докази хакерських атак РФ на американські системи голосування
Фото: EPA/UPG

Спецслужби США знайшли докази того, що "таємні агенти Росії" здійснювали хакерські атаки на виборчі системи семи штатів протягом президентських виборів у 2016 році.

Про це повідомляє NBC News з посиланням на три можновладні джерела в американській розвідці.

За словами джерел, йдеться про штати Аляска, Аризона, Каліфорнія, Флорида, Іллінойс, Техас і Вісконсин.

"Системи в семи штатах намагалися компрометувати різними способами, причому деякі порушення були серйозніші, ніж інші - починаючи від входу на державні сайти і до проникнення в бази даних реєстрації виборців", - зазначили співрозмовники видання.

Зазначають, що ці відомості ґрунтуються, окрім іншого, на доповіді, підготовленій американськими службами в останні тижні президентства Барака Обами. При цьому із семи перерахованих штатів факт кібератаки визнали тільки в Іллінойсі. Влада інших штатів заперечує факт втручання в роботу їх виборчих систем.

Крім того, всі опитані високопосадовці США погодилися з тим, що жоден голос виборців не був змінений через дії Росії.

Федеральні чиновники побоюються, "що росіяни повернуться" під час прийдешніх виборів у Конгрес. Вони вважають, що у 2016 році російські хакери "заклали основу для майбутньої атаки".

Вибори в Конгрес намічені на листопад 2018 року. Раніше директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що Росія спробує втрутитися в американські парламентські вибори. Крім того, в США сформували "групу реагування" для запобігання гаданому втручанню Росії у вибори в Конгрес. Демпартія також представила законопроект, який передбачає введення санкцій на випадок майбутнього втручання Росії у вибори.

Як повідомляли минулого тижня, Білий дім заявив, що президент США Дональд Трамп визнає втручання Росії в американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram