ГоловнаСвіт

Трамп визнає втручання Росії в американські вибори, - Білий дім

В адміністрації президента США стверджують, що Трамп став "набагато жорсткішим" щодо РФ.

Трамп визнає втручання Росії в американські вибори, - Білий дім
Сара Сандерс
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп повністю визнає, що російська сторона не тільки намагалася втручатися, а й фактично втручалася і впливала на вибори президента США 2016 року.

Про це заявила на брифінгу прес-секретар Білого дому Сара Сандерс, повідомляє DW.

"Достеменно зрозуміло, що Росія втручалася у вибори. Гранично зрозуміло й те, що це не вплинуло на вибори. Зрозуміло й те, що передвиборний штаб Трампа ніяк не вступав у змову з росіянами заради цього", - заявила Сандерс.

Вона також підкреслила, що Трамп неодноразово визнавав російське втручання, вказавши на випадки, коли президент США робив такі заяви.

Відповідаючи на питання, чому Трамп не ввів щодо Росії санкції, Сандерс вказала, що президент США став "набагато жорсткішим" щодо Росії. Трамп став за один рік "жорсткішим" до Росії, ніж попередній президент Барак Обама "за всі вісім років", вважає прес-секретар.

Сандерс відмовилася прямо відповідати на питання про дії Трампа у світлі нових доказів російського втручання в американські вибори. Замість цього прес-секретар Білого дому згадала низку дій Трампа, від яких "Росія не в захваті" - додаткове фінансування для армії США, допомога в експорті енергоносіїв в Східну Європу, підтримка санкцій, введених адміністрацією Обами, допомога Україні з озброєнням та інші.

Як повідомляли напередодні, спецпрокурор США Мюллер розслідує зв'язки зятя Трампа в РФ і за її межами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram