ГоловнаСвіт

КНДР зірвала зустріч з віце-президентом США за дві години до її початку, - Reuters

Пенс публічно засудив порушення прав людини в КНДР і оголосив про плани ввести нові санкції.

КНДР зірвала зустріч з віце-президентом США за дві години до її початку, - Reuters
Майк Пенс

Делегація Північної Кореї на Зимових іграх в Пхьончхані підтвердила намір провести офіційну зустріч з віце-президентом США Майком Пенсом, однак зірвала переговори буквально останньої миті.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на офіційні джерела в адміністрації Пенса.

Голова адміністрації віце-президента Нік Айєрс, коментуючи цей інцидент, зазначив, що КНДР погоджувалася на зустріч, сподіваючись, що Пенс пом'якшить свій меседж щодо північнокорейської пропаганди під час Зимових Олімпійських ігор. Але після того, як Пенс публічно засудив порушення прав людини в КНДР і оголосив про плани ввести нові економічні санкції, делегація КНДР уникла зустрічі або, "можливо, вони ніколи не були щирими щодо переговорів", - сказав Айєрс.

При цьому уточнюється, що Пенс збирався зустрітися з делегацією Пхеньяна 10 лютого, проте північнокорейська сторона скасувала цей захід в односторонньому порядку за дві години до його початку.

Запланована зустріч могла стати першими переговорами високого рівня між адміністрацією Трампа і керівництвом Пхеньяна на тлі гострого протистояння у зв'язку з розробкою КНДР ракетно-ядерних програм з порушенням резолюцій Ради Безпеки ООН.

Нагадаємо, що КНДР провела військовий парад напередодні Олімпіади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram