ГоловнаСвіт

Трамп наказав заборонити пристрої для скорострільної стрільби з гвинтівок

Такі пристрої використовував Стівен Педдок, який застрелив 59 осіб.

Трамп наказав заборонити пристрої для скорострільної стрільби з гвинтівок

Президент США Дональд Трамп після вбивства 17 осіб у школі в штаті Флорида доручив Мін'юсту заборонити реалізацію пристроїв, які дозволяють модернізувати зброю, перетворюючи її в повністю автоматичну, пише CNBC.

Цю заборону схвалять, оминаючи Конгрес, який не підтримав таких заходів після розстрілу в Лас-Вегасі в жовтні 2017 року, коли загинули 58 осіб.

У США з 1986 року заборонено продаж населенню повністю автоматичної зброї, хоча автомати і кулемети, придбані до цього часу, залишаються в законному володінні. У 1994 році влада ввела ще одне обмеження - магазини скорострільних гвинтівок не повинні вміщувати понад 10 патронів. Однак мати і продавати приватно магазини, куплені до 1994 року, дозволено.

Розпорядження з'явилося після стрілянини в школі в місті Паркленд, яка сталася в середу, 14 лютого. Колишній учень цієї школи Ніколас Круз, якого відрахували за порушення дисципліни, пройшов на територію школи з напівавтоматичною гвинтівкою AR-15 і великим запасом боєприпасів, увімкнув пожежну сигналізацію і відкрив вогонь по людях. Жертвами нападу стали 17 осіб. Круз не використовував пристрій для автоматичної стрільби.

Однак такі пристрої мав Стівен Педдок, який застрелив 59 осіб на музичному фестивалі в Лас-Вегасі 2 жовтня 2017 року. За даними поліції, загалом йому вдалося зробити щонайменше 1100 пострілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram