ГоловнаСвіт

100 мирних жителів загинули від ударів сил Асада по Східній Гуті

Є відомості про загибель 210 цивільних.

100 мирних жителів загинули від ударів сил Асада по Східній Гуті
Архив
Фото: EPA\UPG

Жертвами ударів урядових сил Сирії по району Східна Гута поблизу Дамаска за останні дві доби стали понад 100 мирних жителів, заявила представниця Держдепу США Хізер Нойєрт на брифінгу.

"США серйозно стурбовані ситуацією неподалік від Дамаска, у Східній Гуті. Згідно з повідомленнями, що надходять до нас, авіаудари спрямовані безпосередньо на госпіталі, де все ще є невелика цивільна інфраструктура. Це призвело до загибелі більш ніж 100 цивільних осіб протягом 48 годин", - заявила вона.

Вона закликала Росію припинити підтримку президента Башара Асада, тактика якого, за її словами, призводить до гуманітарної катастрофи.

Сирійський центр моніторингу прав людини (SOHR), розташований у Лондоні, наводить інші дані про жертв нальотів і обстрілів. За останні дві доби, за його даними, в Східній Гуті загинули щонайменше 210 мирних жителів, включаючи 29 жінок і 54 дітей. За влучним висловом центру, під час "божевільних обстрілів" застосовувалися не тільки авіабомби, а й ракети, а також артилерійські снаряди.

Агентство Reuters наводить слова представника цивільної оборони Гути Сіраджа Махмуда, який заявив, що "військові літаки взагалі не покидають небо".

Східна Гута - найбільший бастіон повстанців поблизу столиці Дамаска - став притулком для майже 400 тис. осіб. Перебуває в облозі з 2013 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram