ГоловнаСвіт

В одній зі шкіл Огайо учень завдав собі вогнепального поранення

Будівлю школи тимчасово закрито на вихід.

В одній зі шкіл Огайо учень завдав собі вогнепального поранення
Архив
Фото: EPA/UPG

Школа в місті Массільйон, штат Огайо, США, тимчасово закрита на вихід через те, що учень "завдав собі вогнепального поранення".

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на заяву місцевої адміністрації.

Поки що невідомо, наскільки важкі травми отримав учень, а також невідомо, чи була стрілянина випадковою.

У місцевій поліції уточнили, що потерпілий - учень сьомого класу.

У зв'язку з інцидентом було закрито не тільки будівлю середньої школи Jackson Memorial, де стався інцидент, але й будівлю старшої школи.

Відзначають, що обидві школи розташовані приблизно за 90 кілометрів на південь від Клівленда.

Адміністрація навчального закладу повідомила, що учням дозволять покинути будівлі шкіл пізніше. Причини такого рішення не уточнюють.

Нагадаємо, 15 лютого 19-річний Ніколас Круз вчинив напад на школу в місті Паркленд. Круз - колишній учень цієї школи - увімкнув у будівлі пожежну сигналізацію, а коли діти вибігли з кабінетів, почав стрілянину з гвинтівки AR-15. При собі в нього були патрони, димові шашки та протигаз. Загинули 17 осіб, включаючи дітей, викладачів і шкільного тренера з футболу. Ще 15 осіб отримали поранення.

Пізніше Круз визнал свою вину в убивстві 17 осіб. За словами адвоката обвинуваченого, за півтора року до цієї події до Круза приходили співробітники Управління у справах дітей та сім'ї. Вони отримали інформацію про те, що молодий чоловік намагався накласти на себе руки і говорив про бажання придбати вогнепальну зброю. Після розмови з Крузом працівники соціслужби дійшли висновку, що він не становить небезпеки для суспільства.

Крім того, в ФБР зізналися, що за місяць до стрілянини хтось подзвонив на гарячу лінію і повідомив про наявність у Круза зброї. Співробітники ФБР не змогли встановити джерело виклику.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram