ГоловнаСвіт

У Кім Чен Ина знайшли бразильський паспорт

Ці паспорти подавалися в посольства як мінімум двох західних країн для отримання віз.

У Кім Чен Ина знайшли бразильський паспорт
Фото: EPA/UPG

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин і його покійний батько Кім Чен Ір у 1990-ті роки користувалися бразильськими паспортами, які отримали обманним шляхом.

Про це повідомляє агентство Reuters, яке також опублікувало фотокопії документів.

Як розповіли джерела в європейських спецслужбах, ці паспорти подавалися в посольства як мінімум двох західних країн для отримання віз.

"Наявність цих паспортів свідчить не тільки про бажання північнокорейських лідерів подорожувати, але і про необхідність мати шлях евакуації з КНДР у разі небезпеки", - сказало одне з джерел.

Паспорти були оформлені на імена Йозефа Пхака (дата народження - 1 лютого 1983 року) і Іджонга Чої (дата народження - 4 квітня 1940 року). У графі про місце народження вказане бразильське місто Сан-Паулу. Також у них проставлені штампи посольства Бразилії в Празі від 26 лютого 1996 року.

Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

За даними джерел Reuters, ці паспорти могли використовуватися для поїздок до Бразилії, Японії та Гонконгу, хоча точних даних про те, чи були видані за цими документами візи, немає.

МЗС Бразилії заявило, що проводить внутрішнє розслідування в зв'язку з появою копій документів. За словами бразильської сторони, паспорти не виглядають як підробка і дійсно були оформлені на підставних осіб.

Відзначимо, що через закритість північнокорейського режиму про пересування його лідерів відомо не багато. За даними ЗМІ, нинішній Кім Чен Ин у дитинстві відвідував Токіо, а також навчався в міжнародній школі в швейцарському Берні під виглядом сина водія посольства.

Нагадаємо, Кім Чен Ин, третій представник династії Кімів, перебуває при владі з кінця 2011 року. Він має титули вищого керівника, лідера партії, армії і народу КНДР, голови Державної ради КНДР верховного головнокомандувача Корейської народної армії, маршала КНДР, депутата Верховних народних зборів КНДР, третього сина Кім Чен Іра, великого спадкоємця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram