ГоловнаСвіт

У РФ для школяра-учасника акції Навального попросили 1,5 року колонії

Захист обвинувачуваного просить призначити йому судовий штраф.

У РФ для школяра-учасника акції Навального попросили 1,5 року колонії
Михаил Галяшкин
Фото: dw.com

Прокурор Лариса Сергуняєва попросив півтора року колонії для школяра Михайла Галяшкіна, якого звинувачують у нападі на поліцейського на неузгодженій акції 12 червня 2017 року в Москві.

Про це повідомляє "Медиазона".

За версією прокурора, покарання обвинуваченому може бути пов'язане тільки з реальним позбавленням волі, якщо врахувати суспільну небезпеку і характер скоєного. Вона також попросила виключити з кваліфікації звинувачення Галяшкіна ознаку застосування насильства, небезпечного для життя, залишивши тільки насильство, небезпечне для здоров'я, повідомляє "Интерфакс".

Адвокат Галяшкіна Сергій Бадамшин попросив суд закрити кримінальну справу проти обвинуваченого і призначити йому судовий штраф.

За версією звинувачення, підсудний 12 червня на Тверській вулиці розпорошив перцевий газ з балончика в очі бійцеві Росгвардії, той отримав опік ока. На момент затримання Галяшкіну було 17 років. З 16 червня він перебуває під домашнім арештом.

На суді в жовтні 2017 року підліток визнав провину. Бадамшин тоді говорив, що його підзахисний використовував балончик рефлекторно, для захисту себе і оточуючих.

Нагадаємо, 12 червня 2017 року в багатьох містах Росії пройшли акції проти корупції за призовом опозиційного політика Олексія Навального. Влада Москви акцію на Тверській вулиці не погодила. За підрахунками "ОВД-Инфо", у Москві затримали понад 800 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram