ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна у 2017 році вийшла з групи країн, де процвітає торгівля людьми

Чотири роки Україна перебувала в списку країн, які не відповідають мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми.

Україна у 2017 році вийшла з групи країн, де процвітає торгівля людьми
Фото: Сергей Нужненко

У 2017 році Україні вдалося вийти з групи країн, у яких процвітає торгівля людьми.

Про це повідомила заступниця міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, повідомляють на сайті МВС.

Вона підкреслила, що чотири роки поспіль Україна перебувала у списку країн, які не відповідають мінімальним стандартам протидії торгівлі людьми і не здійснюють значних кроків у цьому напрямку.

"Торгівля людьми - масштабний злочин, злочин проти людства, вияв сучасного рабства. Такі злочини належить до когорти транскордонних. Без координації зусиль міжнародної спільноти їх неможливо подолати. Наша держава разом з міжнародним співтовариством робить усе можливе, щоб мінімізувати ці страшні злочини", - зазначила Ковальчук.

За її словами, у 2017 році правоохоронці припинили діяльність 29 злочинних угруповань. Кількість зареєстрованих кримінальних справ у сфері торгівлі людьми зросла до 346, тоді як у 2016 році було зареєстровано 115 випадків. Крім того, цього року вже виявлено 51 такий злочин і надано допомогу 44 потерпілим.

"За минулий рік Україна втричі збільшила викриття фактів торгівлі людьми. І ми робимо все можливе, щоб це і надалі було пріоритетним напрямком розвитку і для МВС, і для держави. Ми бачимо колосальний прогрес, але розуміємо, що цього мало. У нас є сили, можливості і засоби, щоб робити все для мінімізації таких злочинів і викорінення їх в Україні. І ми готові до того, щоб проголосити і цей, 2018-й, роком боротьби з торгівлею людьми. І за цей рік ми повинні зробити ще більше", - додала Ковальчук.

Нагадаємо, раніше в Тернополі затримали організаторів міжнародного каналу торгівлі людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram