ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ зафіксувала 28 танків і понад 30 одиниць бронетехніки в промзоні Донецька

У північній частині Амвросіївки також помітили реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град".

ОБСЄ зафіксувала 28 танків і понад 30 одиниць бронетехніки в промзоні Донецька
Фото: Макс Требухов

Українська сторона Спільного центру з координації та контролю режиму припинення вогню на Донбасі (СЦКК) заявляє, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували 28 танків і понад 30 одиниць броньованої техніки в промисловій зоні Донецька.

Про це повідомляє в Фейсбуці прес-центр штабу антитерористичної операції.

"За інформацією СММ ОБСЄ, в промисловій зоні міста Донецька спостерігачами місії підтверджено факт розташування 28 танків, і більш як 30 одиниць броньованої техніки іншого призначення", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за попередньою інформацією, в південно-західній частині Слов'яносербська (Луганська область) виявлено розташування 3 танків (Т-64), а в північній частині Амвросіївки (Донецька область) - реактивну систему залпового вогню БМ-21 "Град".

"Українська сторона СЦКК розцінює зазначене, як явне нехтування ватажками самопроголошених "Донецької народної республіки" і "Луганської народної республіки" положеннями Женевської конвенції, нормами міжнародного права, "мінських домовленостей" про заборону розміщення (застосування) у населених пунктах важкого озброєння і техніки", - відзначається в повідомленні.

СЦКК наголошує, що такі дії з боку бойовиків створюють небезпеку для життя і здоров'я мирних громадян, перешкоджають нормальному функціонуванню підприємств та інфраструктури Донбасу.

Нагадаємо, раніше волонтери повідомили про сербських снайперів на Бахмутській трасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram