ГоловнаСуспільствоВійна

У Манчестері винесуть вирок британцеві, який воював за бойовиків на Донбасі

Стімсон провів чотири місяці на Донбасі в 2015 році.

У Манчестері винесуть вирок британцеві, який воював за бойовиків на Донбасі
Фото: vk.com/ahcbenny

Британцю Бенджаміну Стімсона, який воював на Донбасі на боці бойовиків, загрожує тюремне ув'язнення. Його звинувачують у скоєнні злочину терористичної спрямованості. Про це пише РБК з посиланням на публікацію The Times.

Стімсон провів чотири місяці на Донбасі в 2015 році. Він, дотримуючись соціалістичних поглядів, відправився на схід України, "щоб почати нове життя". Він також сподівався отримати російське громадянство.

Перебуваючи в Україні в жовтні того ж року він дав інтерв'ю BBC, в якому заявив, що Росія стала жертвою західної імперіалістичної агресії. "Я приїхав сюди як людина робітничого класу без роботи", - цитує Стімсона газета. Стімсон розповів, що не брав участі в бойових діях, але готовий вбивати, "якщо його життя буде в небезпеці". "Я вважаю це частиною війни. Ми в формі. Я бачу себе як захисника мирних жителів".

Спочатку він прилетів до Москви, а в Україні потрапив через Ростов. Коли Стімсон повернувся в Манчестер, його заарештували.

Стімсону винесуть вирок 14 липня. У тексті звинувачення йдеться, що Стімсон відправився на Донбас для сприяння третім особам в скоєнні терористичних актів, ставши членом організації, яка протистоїть українському уряду.

Це перший процес над громадянином Великобританії, який побував на Донбасі під час конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram