ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві КОРД штурмував квартиру озброєних грабіжників

Їх підозрюють щонайменше в двох нападах.

У Миколаєві КОРД штурмував квартиру озброєних грабіжників

У Миколаєві спецназ поліції КОРД штурмував квартиру двох озброєних грабіжників.

Їх підозрюють щонайменше в двох нападах, повідомила прес-служба поліції

24 червня о 18:21 в магазин, розташований на перетині вулиці Садова та проспекту Центрального, увірвалися двоє чоловіків з медичними масками на обличчях і, погрожуючи продавцю предметом, схожим на обріз рушниці, вимагали гроші з каси. Нападники зробили кілька пострілів у стелю, після чого забрали виручку магазина, в сумі близько 10 тисяч гривень, і зникли в невідомому напрямку. Тоді від пострілів зловмисників ніхто не постраждав.

30 червня в магазин секонд-хенду, розташованого на Центральному проспекті, за підприємцем зайшли двоє чоловіків, вони вистрілили в нього з обріза рушниці і травматичного пістолета, поранили підприємця та забрали його сумку, де було 275 тисяч гривень і п'ять тисяч доларів США.

Чоловік отримав непроникаюче поранення в живіт, а також в кисть, що призвело до ампутації пальця. На цей момент його життю нічого не загрожує.

Злочинці після пограбування почали тікати.

"За збігом обставин неподалік від місця події перебувало перехожі - один з них пенсіонер, колишній працівник правоохоронних органів, і діючі працівники оперативної служби. Вони не злякалися нападників, і почали їх переслідувати. Одного з них, який втікав на велосипеді, їм вдалося наздогнати. Інший злочинець зник, проте співробітники встигли помітити, в який з під'їздів багатоповерхівки він забіг. Після цього співробітники карного розшуку разом з оперативниками Центрального відділу поліції, патрульними поліцейськими і представниками прокуратури області заблокували всі входи і виходи в будівлі", - розповів начальник управління карного розшуку ГУНП, полковник Ігор Павлюк.

Для здійснення штурму квартири і затримання злочинця додатково прибули бійці спецпідрозділу поліції КОРД. У квартирі знайдено обріз рушниці, патрони, одяг, сумка з документами та особистими речами, яку зловмисники вирвали у потерпілого.

Слідчими проводиться розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.187 КК України (розбій), санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Затриманим - 48 і 50 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram