ГоловнаСуспільствоВійна

Держдеп закликав РФ вплинути на бойовиків ОРДЛО, щоб ті зробили перший крок до відновлення миру

"Це включає реальне і стійке припинення вогню і відведення важких озброєнь".

Держдеп закликав РФ вплинути на бойовиків ОРДЛО, щоб ті зробили перший крок до відновлення миру
Фото: world-pressa.ru

Державний департамент США закликає Росію вплинути на бойовиків на Донбасі, щоб ті зробили перший крок у відновленні миру в Україні.

Про це заявив в.о. офіційного представника держдепартаменту Марк Тонер, передає "Інтерфакс-Україна".

"США знову закликають Росію використовувати свій вплив на сепаратистів, щоб був зроблений перший крок на шляху до миру на сході України, а також забезпечити помітне, незворотне поліпшення ситуації в галузі безпеки", - йдеться в заяві Тонер, поширеній у зв'язку із загибеллю співробітника місії ОБСЄ в Луганській області.

Зазначають, що цей інцидент свідчить про необхідність "негайного виконання своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей" для всіх сторін конфлікту.

"Це включає реальне і стійке припинення вогню, відведення важких озброєнь, а також відхід від лінії зіткнення", - підкреслюють у заяві.

"Хоробрі спостерігачі Спеціальної моніторингової місії користуються повною підтримкою США, і ми рішуче засуджуємо всі акти ворожості і залякування щодо СММ", - додав Тонер.

Він також вкотре підкреслив, що спостерігачі ОБСЄ "повинні мати безпечний, повний і безперешкодний доступ до всієї території зони конфлікту".

Нагадаємо, в неділю на території ОРЛО підірвався автомобіль спостерігачів ОБСЄ. В результаті вибуху загинув співробітник місії, громадянин США, ще двоє - громадянин Чехії і громадянин Німеччини - госпіталізовані в лікарню в Луганську.

Петро Порошенко закликав ретельно розслідувати інцидент і покарати винних. Президент підкреслив, що спостерігачі повинні мати безперешкодний доступ для проведення моніторингу в зоні АТО. МЗС України розцінило підрив автомобіля ОБСЄ як спробу Росії залякати спостерігачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram