ГоловнаПраво

Заступнику Єрмака Олегу Татарову повідомили підозру в справі Микитася

Його підозрюють у причетності до надання хабаря за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта.

Заступнику Єрмака Олегу Татарову повідомили підозру в справі Микитася
Олег Татаров
Фото: 112

Заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову повідомили про підозру за ч. 3 ст. 359 Кримінального кодексу (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Про це йдеться на сайті Національного антикорупційного бюро.

"Слідство вважає, що вказана особа, у минулому — топпосадовець державної компанії «УкрБуд» — може бути причетною до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі щодо заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України", - йдеться у повдіомленні.

Татаров є третім підозрюваним у вчиненні зазначеного злочину. Окрім нього у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України та колишній народний депутат, екскінцевий бенефіціарний власник ТОВ «Укрбуд Девелопмент» Максим Микитась.

Оновлення. Головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов повідомив у Facebook, що підозру передали за місцем роботи Татарова, тобто в Офіс президента. Самого Татарова на роботі не було. 

Інформацію про погодження підозри сьогодні повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. Татаров назвав голову НАБУ Артема Ситника "державним злочинцем, який зводить рахунки", і заявив, що готовий судитися і довести свою невинуватість.

2 грудня у НАБУ заявили, що Офіс генпрокурора перешкоджає притягненню винних до відповідальності у справі про мільйонні розкрадання коштів Нацгвардії, в якій підозрюваним є екснардеп та колишній кінцевий бенефіціарний власник "Укрбуд" Максим Микитась.

Зазначалося, що в результаті дій генпрокурорки Ірини Венедіктової детективи НАБУ та прокурори САП не змогли своєчасно повідомити про підозру третьому можливому учаснику зазначеного злочину - колишньому посадовцю державної компанії "Укрбуд". За інформацією ЗМІ, цим посадовцем є Олег Татаров.

У свою чергу Микитась повідомив, що відшкодував до державного бюджету 50 млн грн від загальної суми збитків у 81,64 млн грн. Він зазначив, що "до трагедії "Укрбуду" і бід 13 тисяч сімей його інвесторів" причетний нинішній заступник голови Офісу президента Олег Татаров і розповів про "приховану частину айсберга в історії з рейдерством Укрбуду".

Усього у справі про заволодіння майном Національної гвардії України на 81,64 млн гривень підозрюються вісім осіб. Наразі розслідування завершено, сторона захисту ознайомлюється з матеріалами справи. У липні 2020 року детективи НАБУ викрили злочинну групу з п’ятьох осіб, яка організувала корупційну схему закупівлі для військовослужбовців НГУ квартир, непридатних для проживання.

14 грудня Печерський районний суд ухвалив рішення передати справу екснардепа Микитася від Національного антикорупційного бюро до Державного бюро розслідувань. Рішення ухвалив суддя Сергій Вовк. У САП заявили, що він не мав на це повноважень. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram